Ceremonia e Ujit te Bekuar ne Gjirokaster ka qene e pazakonte ne mos e bunkerizuar.

Kjo pasi kryqi eshte pagezuar ne ujin e kazanit te pagezimit ne katedralen ortodokse “Ngjallja e Krishtit”.

Kleriket ortodokse vendore e kane pare te arsyeshme te zhvillojne ceremonine e hedhjes se kryqit brenda ambjenteve te katedrales, nderkohe qe kushtet atmosferike kane qene te volitshme pa rreshje dhe me temperatura te ajrit deri ne 18 grade celsius.

Heret e kaluara kryqi eshte pagezuar ne rrjedhen e lumit Drino, ndonese edhe nen kushte te veshtura atmosferike, nderkohe qe nuk jane dhene spegime per kete zgjedhje te bere prej klerit vendor ortodoks.