Ministrja për Europën dhe Punët e Jashtme Olta Xhaçka njoftoi sot vendimin e qeverisë shqiptare për t’ju bashkuar sanksioneve individuale për ngrirjen e aseteve te individëve duke nisur me Presidentin rus, Vladimir Putin.

Të tjerët janë Ministri i Punëve të Jashtme të Rusisë, anëtarët e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Federatës Ruse, të cilët mbështetën njohjen e menjëhershme nga ana e Rusisë të dy zonave të kontrolluara joqeveritare të Donjeckut dhe Luhanskut, si entitete të pavarura dhe anëtarët e Dumës Shtetërore Ruse, të cilët ratifikuan vendimin e qeverisë të Traktatit të Miqësisë, Bashkëpunimit dhe Ndihmës së Ndërsjellë ndërmjet Federatës Ruse dhe këtyre dy entiteteve.