Gati 120 nxenes nga Njesia Administrative Cepo ne Bashkine e Gjirokastres te cilet frekuentojne Shkollen e Mesme te Bashkuar “Bilal Golemi” prane Ures se Kardhiqit, cdo dite ndihen te rrezikuar.
Ata te detyruar kalojne permes rruges nacionale Gjirokaster-Tepelene pasi ne të mungon mbikalimi. Nxenesit shprehen teper te frikesuar dhe pohojne se shpesh here shoqerohen nga prindrit e tyre ose behen 3-4 shoke bashke dhe kalojne rrugen.
Shoferi i nje automjeti ne zone pohon se ky vend quhet ndryshe edhe pika e vdekjes ku shteti duhet te kishte marre masa qe ne momentin qe u investua ne rehabilitimin e aksit duke ndertuar mbikalime apo dhe nenkalime.
Prane Ures se Kardhiqit ne Gjirokaster vitet e fundit jane shenuar 6 aksidente me pasoje vdekje. Kujtojme se i gjithe aksi nacional qe perfshin Qarku i Gjirokastres qe nga Memaliaj deri ne piken kufitare te Kakavijes, nuk ka asnje mbikalim dhe ne të, jane shënuar dhjetëra aksidente me pasoja fatale.