Te pakte jane ata qe vijojne te respektojne dhe zbatojne masat AntiCovid ne qytetin e Gjirokastres. Ne institucione por edhe ne biznese sipas nje vezhgimi, me se shumti qytetaret shkojne pa maska duke krijuar edhe grumbullime pa u munduar te ruajne distancen.
Tek ADISA ne oret e para te mengjesit te sotem eshte verejtur nje grumbullim i qytetareve ndersa te pakte kane qene ata qe kane patur nje maske.
Nga ana tjeter ashpersimi i masave AntiCovid sipas opinionit te qytetareve ne Gjirokaster ndikon ne ekonomine e tyre perfshire ketu bizneset qe u duhet te zbatojne oren policore dhe gjithe masat e tjera.
Ne Gjirokaster jane 193 raste aktive me Covid-19.