Ish-ministri i Brendshëm i Edi Ramës, Saimir Tahiri është dënuar me 3 vite e 4 muaj burg nga Gjykata e Apelit e Krimit dhe korrupsionit.

Sipas gjyqtarit të Apelit, Saimir Tahiri do ta vuajë dënimin në një burg të sigurisë së zakonshme.

Gjyqtari është shprehur se është provuar që Saimir Tahiri ka përfituar nga aktiviteti i Habilajve.

Gjykata e Apelit të GJKKO-së ka lënë në fuqi vendimin e dhënë nga Shkalla e parë e gjykatës speciale, duke rrëzuar faktin që Tahiri do të kalonte në Shërbim prove.