Sot prokurorët e SPAK kanë kërkuar që të dënohet me 2 vite e 6 muaj, ish-drejtori i RTSH-së, Thoma Gëllçi., por për shkak të gjykimit të shkurtuar, koha e dënimi i zbret në 1 vit e 8 muaj.

Thoma Gëllçit akuzohet per ‘Shpërdorim detyre’.

Ndersa per Alban Malaveci, Ervin Murja dhe Julian Tapia u kërkuan 12 muaj burg me akuzën ‘Shkelje e barazisë në tendera’.

Gëllçi dhe tre persona të tjerë u arrestua në fillim të muajit Tetor të vitit 2021.