Përfshihen nga flakët kodrat e rreth Libofshës në Fier. Zjarri mësohet se ka rënë ne një sipërfaqe të konsiderueshme të mbjellë me ullinj.

Behet me dije se pranë vendit ku kanë rënë flakët kane shkuar mjetet dhe punonjësit e repartit zjarrfikës.

Mësohet se zjarri favorizohet edhe nga era, ndërsa nuk dihet ende se çfarë mund ta ketë shkaktuar atë.