Kompania e sigurisë kibernetike “Bitdefender” ka publikuar një listë të re me 35 aplikacione të dëmshme për celularin tonë, të cilat ata që i kanë duhet t’i fshijnë menjëherë. Këto janë aplikacione me qëllim të keq që gjenden në Play Store që madje mund të ndryshojnë ikonën dhe emrin e tyre për të mbetur të fshehur.

Të gjithë ata që përdorin një smartphone e dinë se dyqanet dixhitale të “Google” (për softuerin Android) dhe Apple (për softuerin iOS) janë mënyra më e sigurt për të shkarkuar aplikacione. Por disa prej tyre mund të kamuflohen dhe të duken si të tjerë të njohur ose thjesht të premtojnë funksione të dobishme, përmes të cilave ngarkojnë celularët tanë me malware.

Edhe pse p.sh. Google Play Store ka masa të veçanta mbrojtëse për gjetjen dhe fshirjen e aplikacioneve të tilla, disa prej tyre kalojnë pa u vënë re, duke shkaktuar problem në celularin përkatës pa e kuptuar përdoruesi i tij.

Këto janë 35 aplikacionet që duhet të fshini menjëherë

Walls light – Wallpapers Pack: 100K+

Big Emoji – Keyboard: 100K+

Grad Wallpapers – 3D Backdrops: 100K+

Engine Wallpapers – Live & 3D: 100K+

Stock Wallpapers – 4K & HD: 100K+

EffectMania – Photo Editor: 100K+

Art Filter – Deep Photo Effect: 100K+

Fast Emoji Keyboard: 100K+

Create Stickers for Whatsapp: 100K+

Math Solver – Camera Helper: 100K+

Photopix Effects – Art Filters: 100K+

Led Theme – Colorful Keyboard: 100K+

Keyboard – Fun Emoji, Sticker: 50K+

Smart Wifi: 10K+

My GPS Location: 10K+

Image Warp Camera: 100K

Art Girls Wallpaper HD: 100K+

Cat Simulator: 50K+

Smart QR Creator: 10K+

Colorize Old Photos: 500+

GPS Location Finder: 100K

Girls Art Wallpaper: 10K+

Smart QR Scanner: 50K+

GPS Location Maps: 100K

Volume Control: 50K+

Secret Horoscope: 10K+

Smart GPS Location: 10K+

Animated Sticker Master: 100K

Personality Charging Show: 100K

Sleep Sounds: 100K

QR Creator: 10K+

Media Volume Slider: 10K+

Secret Astrology: 10K+

Colorize Photos: 10K+

Phi 4K Wallpaper – Anime HD: 50K+