Një sëmundje e re infektive po përhapet aktualisht në Indi. Shfaqet si një skuqje e rëndë dhe të infektuarit kanë flluska në lëkurë që mund të fryhen në madhësinë e një domateje. Shkruan Gazeta Projekti.

Deri më tani janë prekur vetëm fëmijët dhe ende nuk ka antidota efektive.
Flluska të kuqe dhe të dhimbshme që mund të përhapen në të gjithë trupin dhe të fryhen në madhësinë e një domateje:

Ja si duket skuqja te një person i infektuar me ethet e domates. Virusi i ri ia detyron emrin e tij ngjashmërisë vizuale me domatet.

Pas koronës dhe lisë së majmunëve, një sëmundje e re infektive është shfaqur në formën e gripit të domates. Ndërsa vendet në mbarë botën po përgatiten për valën e katërt të koronës, prindërit dhe mjekët në shtetin indian të Keralas tani po i frikësohen edhe ethet e domates. Deri më tani janë njohur 108 raste të fëmijëve të infektuar.

Tre mjekë, Vivek Chavda, Kaushika Patel dhe Vasso Apostolopoulus, raportojnë tani në revistën mjekësore “The Lancet” për sëmundjen e re, e cila deri më tani ka prekur 82 fëmijë nën moshën pesë vjeç në Kerala. Sipas raporteve, virusi tani ka kapur edhe fëmijë në shtetet fqinje indiane të Tamilnadu dhe Odisha, në Odisha “Qendra Rajonale e Kërkimeve Mjekësore” ka diagnostikuar 26 infeksione të tjera te fëmijët e moshës një deri në nëntë vjeç.