Një federatë ndërkombëtare e maceve ka thënë se po i ndalon të gjitha macet ruse të hyjnë në garat e saj.

Në një deklaratë në faqen e saj të internetit, Fédération Internationale Féline tha se ishte “e tmerruar” nga pushtimi rus i Ukrainës dhe më pas kishte vendosur të ndalonte macet ruse të konkurronin në gara që zhvillohen në mbarë botën.

Përveç kësaj, ai tha se asnjë mace e edukuar në Rusi nuk do të lejohej të regjistrohej në organizatën e saj jashtë Rusisë.

Rregullat do të jenë në fuqi deri në fund të majit, kohë kur ato do të rishikohen.