Kajsia është një nga frutat më të shijshme të verës pasi ofron shumë përfitime për shëndetin tonë dhe na mbron nga sëmundje të ndryshme.

Ngjyra e saj portokalli dhe tekstura prej kadifeje e bëjnë atë shumë të popullarizuar me shumë njerëz. Sezoni i kajsive fillon në fund të majit dhe zgjat, në varësi të varietetit, deri në mes të gushtit.

Disa nga përfitimet më të rëndësishme që ato ofrojnë janë si më poshtë:

1. Kundër plakjes

Kajsitë ndihmojnë lëkurën tuaj të prodhojë kolagjen dhe nxisin elasticitetin e lëkurës tuaj, falë një kokteji fitonutrientësh, vitaminë C dhe A.

2.  Zemra

Kajsia mbron zemrën falë karotinës B, vitaminës C dhe kaliumit që ndihmon në rregullimin e presionit të gjakut.

3. Imuniteti

Disa kajsi në ditë i japin trupit tuaj 50% të vitaminës A, e cila është e mirë për shikimin, shëndetin e sistemit tuaj imunitar dhe ju ndihmon të përqendroheni më mirë.