Për një shëndet të mirë, duhet edhe një peshë e shëndetshme.

Por cila është pesha e dëshirueshme që duhet të kemi? Mjekët këtë e quajnë peshë ideale ose peshë optimale. Kjo masë nuk gjendet duke hipur në peshore.

Peshorja do t’ju tregojë peshën reale, këtë që keni sot. Pesha optimale gjendet me lehtësi.

Mjafton të dini gjatësinë (lartësinë) e trupit. Shikoni tabelat e mëposhtme dhe vlerësoni peshën tuaj: