Gjumi është shumë i rëndësishëm për mirëqenien dhe organizmin.

Në mungesë të tij, njeriu stresohet më lehtë, acarohet, por përballet edhe me rreziqe më të larta sëmundshmërie.

Për të evituar të gjitha këto gjendje shqetësues, mjafton të dini si të flini më mirë.

Bëni Aktivitet Fizik

Aktiviteti fizik gjatë ditës ju lodh por stimulon zemrën, trurin dhe muskujt.

Atë duhet ta kryeni gjatë ditës që t’ju zëjë gjumi dhe të flini sa dhe si duhet.

Aktivitetin fizik mund ta kryeni në mëngjes ose ta keni përfunduar atë deri në 3 orë para gjumit.

Krijoni Një Rutinë Gjumi

Rutina është faktor kyç për një gjumë cilësor.

Mbani nën kontroll orën e brendshme të trupit dhe krijoni një rutinë gjumi me orare të përcaktuara të fjetjes dhe zgjimit.

Mbi të gjitha, ju duhet t’i përmbaheni kësaj rutine.

Kujdes me Ushqimet

Darka duhet të jetë shumë e lehtë dhe në organizmin tuaj nuk duhet të ketë gjurmë kafeine, thonë ekspertët.

Nëse ushqeheni rëndë dhe pini shumë kafe gjatë ditës, me siguri do të keni vështirësi t’ju zërë gjumi.

Kafeja kërkon minimalisht 6 orë për të dalë nga organizmi.

Lundrimi Në Internet

Përdorimi i telefonit celular përpara gjumit do të shpërqendrojë orën e brendshme të trupit dhe pengon ardhjen e gjumit.

Fikeni telefonin celularin dhe mos lundroni në internet të paktën gjysëm ore përpara se të shtriheni për të fjetur.

Temperatura e Dhomës së Gjumit

Temperatura e dhomës së gjumit është e rëndësishme për një gjumë cilësor.

Temperatura duhet të jetë nga 16 deri në 20 gradë.

Në këto gradë, trupi do ta ketë më të lehtë që të ulë temperaturën e brendshme në mënyrë që të flini.

Organizohuni

Rrëmuja është stresuese. Sigurohuni që dhoma juaj të jetë e rregullt, e pastërt dhe mbi të gjitha e ajrosur.

Do të vëreni se sapo të futeni në dhomë do të jeni më të qetë dhe më pa stres.