Zjarri po shkon drejt shuarjes totale ne lartesite e fshatrave te Dropullit, aty ku u shfaq nje dite me pare.

Dy avione dhe dy helikoptere nga Greqia kane kryer 24 inkursione ne terren pergjate mbasdites se djeshme dhe sot ne mengjes duke larguar rrezikut per avancimin e zjarreve ne qendrat e banuara.

Sipas informacioneve nga terreni, PMNZSH Dropull me ne krye komandantin Alqi Kosta, ka punuar ne terren pergjate gjithe nates per shuarjen e zjarreve dhe vatrave rishtaz ne zona te tjera.

Momentalisht flaket e zjarreve po avancojne ne drejtimin perendimor drejt zones se Sarandes.

Behet e ditur se helikopteret dhe avionet greke po shuajne me intensitet flaket qe mos te avancojne ne drejtim te zones se mbrojtur te Syrit te Kalter.

Nga perllogaritjet e deritashme ne terren behet e ditur, se zjarri i djeshem ka shkaktuar deme te pallogaritshme ne pyje dhe kullota.

Sipas vleresimeve paraprake zjarri i djeshem ka shkaktuar djegien e 30 ha pyje dhe 270 kullote.