Ne nje takim qeveritar ministri i mbrojtjes, Niko Peleshi, eshte shprehur lidhur me situatën e zjarreve ne vend.

Nder te tjera Peleshi tha se:

”Vitin tjetër do kemi forca shumë të mëdha teknologjike nga më modernet në Evropë me shërbimin satelitor dhe dronëve që për sezoni e ardhshëm do jenë në punë.”

Ngelet per t’u pare nese deri vitin tjeter dronet zjarrfikes do te jene realitet, apo do t’i ngjajne enderrave me satelite te Rames.