Vatrat e zjarrit jane riaktivizuar ne lartesite e fshatrave Lugar dhe Grapsh ne Bashkine Dropull.

Zjarret jane jo me intensitetin e djeshem por mjaftueshem problematike.

Ne vendngjarje po punojne 2 helikoptere te ardhur nga Greqia, nderkohe qe forcat zjarrefikese te Dropullit jane ne gatishmeri te nderjyjne, nese flaket avancojne ne zonen urbane.