Interviste e deputetit demokrat i Qarkut Gjirokaster, Prof. Dr. Tritan Shehu, dhene ne televizionin Ora.
Komisioni i Jashtem i Kuvendit mbahet krejt i paralizuar!
Rama pengese e integrimit tone europian.
Qe nga viti 2014 eshte nderprere procesi i integrimit te Shqiperise.
Kjo sepse nuk jane permbushur standartet e domosdoshme, qe vetem jane shtuar.
Lidhja me Bullgarine u krijua nga Rama per te maskuar deshtimet, gje qe kerkon tashti nje vendim politik.
Aktualisht eshte dhe nje problem tjeter perkeqesues, lidhja e vartesia patologjike e Rames me Vucic.
Vucic ne Bruksel tha dicka shume te rrezikeshme, ai kercenoi me lufte nqs nuk do te mbeshtetet “Ballkani i hapur”.
Pra nqs nuk do te vendoset hegjemonia serbe ne Rajon e nuk do te bllokohet Kosova ne rrugen e konsolidimit te saj si shtet i pavarur.
Ai kerkoi keshtu qartesisht “Jugosllavine e re”, tashti edhe me Shqiperine brenda.
Vendosja e Serbise perpara Kosoves per Qeverine tone eshte nje veprim thellesisht ndesh me interesat tona e te Rajonit.
Vucic luan per objektivat e Serbise, qe synojne te vendoset hegjemonia serbe ne Rajon e te sfumoje Kosoven e pavarur.
Ai i deklaron hapur qellimet te Serbise.
Nderkaq ne Tirane maxhoranca cdo pengon diskutim per keto ceshtje.
Edhe Komisioni i Jashtem i Kuvendit tone mbahet i paralizuar, ai eshte inegzistent.
Merret vetem me “krimbat e detit”, ndersa deputetet e maxhorances nuk thone asnje fjale.
Ne seancat plenare gjithashtu nuk diskutohet asnje ceshtje e politikes se jashteme, vecse me kembenguljen tone, gje qe u evidentua nga bllokimi i Rezolutes per genocidin serb ne Kosove.
Definitivisht Rama nuk e desheron integrimin europian.
Sepse autokratet, rregjimet e korruptuara jane te pa pajtueshem me demokracine europiane.
Rama bazohet te rregjimet autokratike te Lindjes, por e ardhmja e Shqiperise eshte vetem ne Europe e Perendim.
Ndersa Europa pavarsisht veshtiresive te saj aktuale, e desheron integrimin e Ballkanit Perendimor ne ate.