Deputeti demokrat i Qarkut Gjirokastër, Prof. Dr. Tritan Shehu,  ne një intervistë për Tv News 24 .

Zgjidhja e vetme qe i duhet Shqiperise eshte permbysja politike.
Kete e siguron vetem nje PD e hapur, e bashkuar reth demokracise e votes.
Mbledhja e grupit parlamentar, nje hap i rendesishem drejt normalizimit.
Ishim se bashku te hapur edhe mbas clirimit te Selise nga celiku —qofte dhe me ndonje mendim ndryshe te ndonje deputeti.
Deputet jane te gjithe te barabarte ne grup, jane sovrane.
Mbas shume kohe deputetet hyne normalisht ne seli, pa kaluar nga dyer te blinduara e labirinte te turpeshme.
Z.Berisha eshte pjese integrale e grupit parlamentar, ashtu si te gjithe deputetet e PD te dale nga zgjedhjet e 25 Prillit, pa perjashtime a pezullime staliniste.
Tashme qe te gjithe jane shprehur Kuvendi, antaresia, elektorati, gjykata, te shikojme nga e ardhmja.
Per mos haruar ku te cojne veprimet absurde, duhet te krijohet nje “zone muzeale” me hekurin e hequr ne territorin e PD.
Po punohet per ristrukturimin e PD mbi bazen e parimeve te demokracise Europiane, perendimore e amerikane.
Jemi te hapur per te gjithe, secili mund te kandidoje per cdo post, deri per Kryetar, me tej vendos vota.
Nqs Basha aspiron te perballet me Berishen, ka nje mundesi, te kandidoje edhe ai per Kryetar perballe Berishes, duke e lene antaresise te vendose.
Korupsioni e kriminalizimi i shtetit kerkon permbysje politike.
Agresioni ne Ukraine i tipit nazist, sic e percaktoi Presidenti Biden.
Rama e qeveria kane bllokuar cdo diskutim ne Kuvend per kete agresion dhe rreziqet e tij mbi Rajonin tone.