Dhoma e Tregtise dhe Industrise, organizoi te ashtuquajturin panairin “Work and study” qellimi i te cilit eshte njohja dhe  orientimi i te rinjve drejt se ardhmes nepermjet shkollimit dhe punesimit.
Nxenes te shkollave te mesme por edhe studente kane qene te pranishem. Organizatorja e ketij panairi Ornela Gaçe shprehet se qellimi i ketij panairi eshte te orjentoje cdo te ri  ne zgjedhjen e tij.
Te rinjte gjirokastrite e shikojne perspektiven jashte qytetit te tyre ne kushtet e mungeses se ofertave per punesim
Kjo nisme do t’u sherbeje te rinjve per punesimin ne te ardhmen e tyre e cila eshte e pashprese ne jug te vendit.
Ky eshte edicioni i 14 i ketij panairi qe organizohet.