Ka startuar në Gjirokaster “Java e Kulturës Italiane”, gjatë së cilës do të organizohen një sërë aktivitetesh. Ne bashkpunim me Bashkine Gjirokastër, Konsullaten e Përgjithshme Italiane ne Vlorë, Ambasaden Italiane në Tiranë dhe Konsullaten e Nderit te Italisë ne Gjirokastër, organizuan mbremjen e djeshme aktivitete ku celen siparin e eventeve me ekspoziten “Mbi gjurmet e italianve ne rajon “ ku sollen reth 60 foto ku u pasqyruan pamjet historike te qytetit ne shekullin XX.
E pranushme ne kete aktivitet ishte dhe konsullja e përgjithshme e Italisë në Vlorë Iva Palmieri e cila shprehu bindjen për forcimin e bashkëpunimit në fusha të ndryshme.
Njekohesisht edhe kryebashkuaku Golemi ka vleresuar iniciativen e pales italiane per organizimin e eventeve te tilla.
Java e Kulturës Italiane do të zgjasë deri më datë 7 qershor.