Deputeti demokrat i Qarkut Gjirokaster dhe ish-ministri i jashtem Prof. Dr. Tritan Shehu, ka përgënjeshtruar kryeministrin Edi Rama, i cili tha se SHBA mbështet fuqimisht nismën “Ballkani i Hapur”.

Ne nje reagim ne fb, Shehu shprehet se teksa lexonte komunikimin zyrtar të Ambasadës Amerikane, nuk ka parë asnjë fjalë për “Ballkanin e Hapur”.

Ja reagimi i plote i Shehut:

Përgënjeshtrohet Rama për “Ballkanin e Hapur”?

Kryeministri mbas takimit me delegacionin e DASH deklaroi se SHBA përkrah fuqimisht projektin e “Ballkanit të hapur”, duke e vendosur kështu atë çështje në qendër të vëmendjes në prononcimin e tij!

Tashti po lexoja komunikimin zyrtar të Ambasadës Amerikane për atë takim.

Asnjë fjalë për “Ballkanin e Hapur”.

Ndërsa aty flitet për çështje të tjera prioritare në marrëdhëniet bi e multi laterale Shqipëri-SHBA.

Flitet më shumë të drejtë për integrimin, Rajonin…edhe për energjinë, por jo për atë nismë të Vuçiçit.

A është ky një përgënjeshtrim për sa tha Kryeministri në emër të delegacionit të lartë amerikan, një ditë më parë?