Shefi i Pfizer, Albert Bourla deklaroi se “skenari më i mundshëm” është që koronavirusi do të qarkullojë për shumë vite në vijim, por ai beson se vala aktuale e infeksioneve do të jetë e fundit që kërkon kufizime.

Bourla dha një intervistë me gazetën franceze BFM TV për të shënuar njoftimin e një pakete investimi nga firma farmaceutike në Francë.

Bourla mbrojti gjithashtu efektivitetin dhe sigurinë e vaksinave, duke thënë se ai besonte se njerëzit do të vazhdojnë të kërkojnë vaksina përforcuese.

“Është e rëndësishme që njerëzit të marrin regjimin me tre doza të vaksinës së koronavirusit të Pfizer dhe ka të ngjarë që më pas të kenë nevojë për përforcues vjetorë, megjithëse të dëmtuarit nga imuniteti mund t’i kërkojnë ato çdo katër muaj,” tha Bourla. “Fëmijët duhet të vaksinohen për t’i mbrojtur. Efektiviteti i tij tek fëmijët është shumë, shumë, shumë i mirë.”

Bourla tha gjithashtu se pilula anti-COVID e kompanisë, Paxlovid, “ndryshon gjithçka”, si një mënyrë e re për të luftuar sëmundjet e rënda. Pfizer tha në dhjetor se pilula e saj Paxlovid reduktoi shtrimet në spital dhe vdekjet me pothuajse 90 përqind.

Në intervistë, Bourla tha se kompania po bënte një plan që do të përfshinte një investim prej 520 milionë euro (593.7 milionë dollarë) në Francë gjatë pesë viteve të ardhshme, i cili do të përfshinte një partneritet me kompaninë franceze Novasep për të zhvilluar një trajtim me pilula anti-COVID.