Kryeministri Edi Rama në konferencën e përbashkët me kryeministrin maqedonas dhe presidentin serb ka fajësuar BE-në për moshapjen e negociatave. Ai ka thënë se është e pakuptueshme se si BE nuk po mban premtimet që ka dhënë.

I gjendur në një situatë të vështirë, Rama ka menduar se edhe ka bërë ironi. Teksa ka qenë duke folur, ka theksuar me ironi se Shqipëria shpreson që të jetë anëtare e BE-së në shekullin tjetër.