Tallje e hapur me pensionistet, shtresen me te diskriminuar financiarisht te shoqerise shqiptare.

Keshtu sot, ministrja e financave, Delina Ibrahimaj, në një takim me pensionistët bashkë me kryeministrin Rama, është shprehur se në këtë kohë do bëhet rritja e pesnisoneve.

Sipas saj, rritja e pensionit do jetë nga 400 lekë deri në 1000 lekë të reja.

Ne kete moment ka ndërhyrë Rama dhe i ka kërkuar që t’ia thojë lekë të vjetra, i cili mesa duket mendon se ashtu duket më shumë.

Ajo është shprehur:

Ne vendosëm që të marrim mesataren e shkurtit dhe pensionet do të indeksohen me 3.3%. Këtu në varësi të sa pension merrni, rritja do të jetë nga 400 deri në 1000 lekë në muaj.