Reforma në burgje ka nisur të zbatohet fillimisht me mbylljen e burgut te Sarandes.

Burgu  i Sarandës ka 15 të burgosur, prej te cileve nje pjese janë transferuar në burgun e Vlorës.

Nderkohe mesohet se disa te burgosur të tjere te Sarandës do te shkojne në burgun e Bënçës në Tepelenë.

Transferimi i të burgosurve është bërë nga policia e burgjeve dhe ajo e rendit dhe ka përfunduar pa asnjë incident.