Zjarr i madh po shkakton deme te konsiderueshme ne druret frutore ne fshatin Qesarat Bashkia Memaliaj. Sipas informacioneve te fundit deri me tani jane djegur disa peme ullinj dhe bajame nderkohe qe flaket po shtrihen rrezikshem dhe ne pjese te tjera.

Si pasoje PMNZSH Memaliaj ndodhet ne vendngjarje ku po lufton me flaket per te evituar shkaktimin e demeve te shumta ne pemet e tjera frutore. Ka dhe nje vater zjarri jo larg zones aktive cka po luftohet per ta vene nen kontroll.