Neser ndalon se funksionuati Gjykata e Apelit ne Gjirokaster.

Burime nga kjo Gjykate bejne me dije se pas kesak date e ne vazhdim, çdo gje do funksionoje normalisht ne kete gjykate, perveç seancave gjyqesore.

Pra, admnistrata dhe dorezimet e dosjeve per apelim do funksionoje normalisht prane kesaj gjykate.

Nderkohe seancat e lene pergjysme do tranferohen ne Gjykaten e Apelit ne Tirane, per t’u shqyrtuar nga te njejtet gjyqtare.

Sipas informacioneve zyrtare numri i dosjeve qe do te transferohen ne Gjykaten e Apelit ne Tirane eshte rreth 600 te mbledhura nga gjykatat e faktit ne Gjirokaster, Permet e Sarande.

Ky numer dosjesh parashikihet te jete me i larte po te merret ne konsiderate edhe numri i dosjeve te mbajtura nga tre gjykatat e rretheve, te cilat nuk i kane transferuar deri me tani dosjet pikerisht per shkak te ristrukturimit.