Kryeministri Edi Rama: eshte shprehur sot:

Faktikisht me çmimet që janë rritur në mënyrë të befasishme dhe që faktikisht kanë alarmuar tregjet dhe kanë krijuar një loj paniku në momentet e para dhe kanë detyruar edhe qeveritë që të reagojnë. Unë do të dojë që të nënvizoja përsëri faktin se luta ka ndikuar tek të gjitha çmimet, por kriza më e madhe hëpërhë. Ne e kemi paralajmëruarkrizën më herët dhe kur unë dola të flisja për të patëm shumë reagimenegative, që kjo është lojë, s’ka krizë, etj, etj. Ne kishim filluar të konstatonim krizën. Dhe këto çmime arritën në kulmin e të paimagjinueshms, nga 52 euro megavat në orë që ishte minimumi i qëndrueshëm  kemi kaluar në 550 euro. Është diçka e paimagjinueshme dhe afekton drejtpërdrejt ekonominë tonë. Tani këtë energji që ne detyrohemi të dalim për ta blerë.