Atëherë kur ju nevojitet më shumë smartphone-it tuaj i mbaron bateria. Sa më i vjetër të jetë smartphone-i, aq më pak orë arrin të mbajë ngarkesën, por megjithatë ka disa truke për të përmirësuar performancën e baterisë suaj dhe shpejtësinë e karikimit.

Ekspertët këshillojnë njerëzit që të blejnë një kabllo me cilësi të mirë dhe jo më të lirën që mund të gjeni në internet apo në dyqan. Kablloja duhet të jetë e certifikuar MFi e quajtur Made for iPhone.

Nëse tashmë është në dispozicion një karikues i mirë, ekspertët u kanë kërkuar përdoruesve të smartphone-ve që të fikin telefonat e tyre ose të aktivizojnë modalitetin e aeroplanit për të shpejtuar procesin e karikimit.

Një tjetër hap është ulja e ndriçimit të iPhone ose si alternativë, kalimi në modalitetin e errët. Për ta bërë këtë, shkoni te Settings > Display and Brightness dhe zgjidhni nëse dëshironi që iPhone juaj të ketë një ekran të lehtë ose të errët.

Së fundmi, ekspertët kanë këshilluar që të çaktivizoni një veçori të quajtur Optimized Battery Charging për të shpejtuar karikimin.

Karakteristika e karikimit të optimizuar të baterisë së Apple është krijuar për të zgjatur jetën e baterive të iPhone por mund të ngadalësojë karikimin sapo pajisja të arrijë 80%. Për të çaktivizuar funksionin, shkoni te Settings > Battery > Battery Health & Charging. Nëse bateria e iPhone-it tuaj po ju shkakton vazhdimisht probleme, atëherë mund ta zëvendësoni atë.

Por jini të shpejtë, sepse Apple po rrit koston për të zëvendësuar bateritë në modelet më të vjetra të iPhone nga 1 marsi. Ky veprim do të shohë që kostoja e forcimit të baterive të iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11 dhe iPhone X të rritet nga 69 dollarë në 89 dollarë brenda disa javësh. Ato me modele nga linja e iPhone 14 nuk do të ndikohen, pasi Apple tashmë i tarifon klientët e saj të fundit 99 dollarë për zëvendësimin e baterive në produktet e saj më të reja.

Zakonisht rekomandohet që përdoruesit të zëvendësojnë bateritë e tyre kur kapaciteti maksimal i baterisë arrin 80%. Mund të kontrolloni shëndetin e baterisë tuaj në çdo kohë duke shkuar te Settings > Battery > Battery Health.