Me vitin 2024 që po afrohet, shumë njerëz tashmë po pyesin se çfarë pritet të ndodhë, duke rilexuar apo kërkuar profeci futuristësh të ndryshëm.

Dy muaj para fundit të vitit, kanë dalë në dritë edhe parashikimet e tmerrshme të Baba Vangës, që shquhet për saktësinë në më shumë se gjysmën e tyre.

Vangelia Pandeva Dimitrova, e njohur më mirë si Baba Vanga, ishte një parashikuese që ka hyrë në histori si ‘Nostradamusi i Ballkanit’. Disa nga profecitë e saj të tmerrshme janë realizuar me kalimin e viteve dhe për këtë arsye, gjithçka që dihet për këtë vit që vjen është edhe më e frikshme.

Në profeci parashikohet se “në rajonin aziatik do të ndodhë një tsunami që do të godasë dhe do të dëmtojë edhe vendet fqinje”. Dhe jo vetëm e krahasoi atë me atë që ndodhi në Tajlandë më 2004 (që ai e kishte parashikuar gjithashtu), por se ky do të jetë 100 herë më i keq dhe më tragjik.

“Ajo parashikon edhe një tërmet shkatërrues në Shtetet e Bashkuara për vitin 2024, i cili do të ndryshojë rrjedhën e ujërave të Misisipit. Përveç kësaj, paralajmëron për dëme materiale dhe akoma më keq humbje jetë njerëzish”, detajohet.

Sikur të mos mjaftonte kjo, as në fushën e ekonomisë nuk parashikohet një vit i mirë dhe sipas ‘Nostradamusit të Ballkanit’ do të ketë “një krizë ekonomike globale në vitin 2024, që do të prekë rëndë shumicën e vendeve”.

Por jo gjithçka është e keqe dhe siguron gjithashtu që “në vitin 2024 do të bëhen zbulime shumë të rëndësishme në fushën e mjekësisë, të cilat do të na lejojnë të gjejmë një kurë për sëmundje që deri më tani nuk e kanë të tillë, si p.sh. kanceri dhe HIV, si rezultat i përpjekjeve dhe kërkimeve ndër vite”.