Ne shpenzojmë kaq shumë kohë në telefonat tanë inteligjentë, ndaj duam të sigurohemi që po u japim kujdesin më të mirë të mundshëm.

Një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të zgjatur jetën e telefonit tuaj është të siguroheni që ai të jetë duke u karikuar siç duhet dhe ka disa sekrete për ta bërë këtë që mund të mos i dini. Këtu janë të gjitha gjërat që duhet dhe nuk duhet për të karikuar smartfonin tuaj, pavarësisht nëse keni një iPhone ose Android.

Mos blini karikues të lirë
Karikuesit e dobët të prodhuar mund të krijojnë më shumë probleme sesa ia vlen dhe shpesh pa asnjë mbrojtje. Edhe pse mund të jeni në gjendje të gjeni një karikues në Amazon ose diku tjetër me një çmim më të ulët, ata karikues më të lirë në fakt mund të dëmtojnë telefonin tuaj. Karikuesit me cilësi të lartë kanë qarqe të dizajnuara posaçërisht brenda tyre që do ta mbajnë telefonin tuaj nga mbingarkesa, thyerja ose mbinxehja, kështu që cilësia është një gjë e rëndësishme që duhet mbajtur parasysh kur bëhet fjalë për blerjen e një karikuesi.

Karikuesit që prodhohen nga prodhuesi i telefonit tuaj janë më të mirët së bashku me karikuesit e çertifikuar që certifikon prodhuesi i telefonit tuaj. Apple ka procesin e vet të certifikimit të quajtur MFi, shkurt për Made For iPhone, iPad, iPod. Kërkoni simbolin MFi në karikuesit dhe aksesorët që nuk janë të Apple, të certifikuar nga Apple. Telefonat Android kanë nevojë për karikues që përputhen me certifikatat USB-IF për specifikimet USB-C.