Njerëzit në përgjithësi kanë një pozicion të preferuar të gjumit. Pavarësisht nëse jeni adhurues i pozicionit të fetusit, duke fjetur me bark ose duke shijuar gjumin me shpinë, me siguri keni dëgjuar për avantazhet dhe disavantazhet e ndryshme të pozicionit tuaj të preferuar të gjumit.

Sipas doktoreshës Beth Goldstein, duhet të shmangni gjumin në krah sepse ky pozicion mund të përshpejtojë formimin e rrudhave. Ky është pozicioni më i keq kur bëhet fjalë për pamjen, sepse fytyra shtypet me jastëk për orë të tëra në një pozicion të panatyrshëm.

E njëjta gjë vlen edhe për pamjen e gjoksit, ku mund të shfaqen linja nëse flini gjithmonë në krah. Gjumi me bark mund të jetë po aq i keq, sipas ekspertëv

Njerëzit në përgjithësi kanë një pozicion të preferuar të gjumit. Pavarësisht nëse jeni adhurues i pozicionit të fetusit, duke fjetur me bark ose duke shijuar gjumin me shpinë, me siguri keni dëgjuar për avantazhet dhe disavantazhet e ndryshme të pozicionit tuaj të preferuar të gjumit.

Sipas doktoreshës Beth Goldstein, duhet të shmangni gjumin në krah sepse ky pozicion mund të përshpejtojë formimin e rrudhave. Ky është pozicioni më i keq kur bëhet fjalë për pamjen, sepse fytyra shtypet me jastëk për orë të tëra në një pozicion të panatyrshëm.

E njëjta gjë vlen edhe për pamjen e gjoksit, ku mund të shfaqen linja nëse flini gjithmonë në krah. Gjumi me bark mund të jetë po aq i keq, sipas ekspertëve.

“Rrudhat për shkak të gjumit në stomak konsiderohen si rezultat i presionit të vazhdueshëm në lëkurë”, shpjegon doktor Goldstein, duke shtuar se kur je i ri dhe ke shumë kolagjen, ato rrudha tërhiqen menjëherë pas zgjimit. Megjithatë, vazhdon doktoresha Goldstein, “me kalimin e moshës, presioni i vazhdueshëm në lëkurë mund të çojë në një situatë që nuk mund të rregullohet kaq lehtë”.

Gjumi në shpinë është alternativa më e mirë për lëkurën tuaj

Nëse jeni të prirur ndaj dridhjeve dhe rrotullimeve të shpeshta gjatë natës, mund të përpiqeni të vendosni jastëkë në të dy anët e fytyrës dhe trupit tuaj për të parandaluar kthimin anash gjatë gjumit.

Edhe pse do të ishte mirë ta kurseni fytyrën tuaj me rrudha sa më gjatë, ajo është më e bukura kur zgjoheni të pushuar.