Italia ka vendosur të lehtësojë disa nga kufizimet e saj COVID-19 dhe nuk do të zgjasë gjendjen e jashtëzakonshme të vendit.

Çdo qytetar i pavaksinuar mbi moshën 50 vjeç do të mund të punojë nëse ka një rezultat negativ të testit COVID-19. Sidoqoftë, punonjësve të kujdesit shëndetësor dhe shtëpive të pleqve do t’u kërkohet ende të vaksinohen deri në fund të vitit 2022, pavarësisht nga mosha.

Maskat do të kërkohen gjithashtu deri më 30 prill për ambientet e brendshme si restorantet, palestrat, pishinat, teatrot dhe diskotekat, si dhe vendet e punës. Në fillim të këtij viti u hoq edhe detyrimi për mbajtjen e maskave jashtë.

Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza u tha gazetarëve të enjten se ata që bien në kontakt me personat pozitivë ndaj COVID-19 nuk do të duhet të karantinohen më, por ata që dalin pozitivë për COVID-19 do t’u kërkohet ende të izolohen, tha ai pas një takimi të kabinetit. Kufizimet për kapacitetet në stadiume për ngjarje sportive dhe koncerte gjithashtu do të hiqen së shpejti, tha Speranza.