Deputeti demokrat i Qarkut Gjirokaster,  Tritan Shehu, ka dalë në mbështetje të protestës së avokatëve kundër hartës së re gjyqësore.

Me anë të një postimi në fb, Shehu shkruan se drejtësia te ne vetëm po u largohet qytetarëve, duke u bërë e paarritshme nga ata.

Ja reagimi i plote i Shehut:

Nje drejtesi qe nuk eshte per dhe afer qytetareve, nuk eshte drejtesi!

Mbeshtes plotesisht dhe inkurajoj protestat e avokateve!

Drejtesia te ne vecse po i kargohet qytetareve duke u bere e pa arriteshme nga ata.

Po shkaterohen institucionet e drejtesise edhe ne qytete me tradite te tyre qe para 1912.

Gjirokastra, Permeti, Qarku ne teresi, po ”cvishen” nga ato.

Cdo dite e me shume veshtiresohet lidhja e qytetareve me drejtesine.

Pra cdo dite qe kalon ka me pak drejtesi per qytetaret.

Kjo behet per ta kontrolluar sistemin nga pushteti edhe nepermjet centralizimit e koncentrimit te tij.

Dhe ne raportet e paraqitura nga institucionet nuk i tha asnje fjale per cfare po ndodh.

Perspektiva keshtu eshte vetem e zymte.Prandaj do votoj kunder ketyre raporteve.