Heqja e pjesshme e masave në lidhje me pandeminë e koronavirusit, përfshirë kufizimet në vendet e argëtimit, në udhëtimet shkollore dhe ngjarjet sportive do të hyjë në fuqi më 19 shkurt në Greqi.

Ministri grek i Shëndetësisë Thanos Plevris theksoi se ”komiteti i ekspertëve të shëndetësisë pas kërkesës së qeverisë vendosi që të heqë disa kufizime” dhe se “puna në distancë do të jetë e kufizuar në 20% të stafit të sektorit publik dhe privat”.

Plevris tha se komiteti do të diskutojë edhe kërkesat specifike. Detajet për heqjen e kufizimeve të sipërpërmendura do të detajohen me një vendim ministror të qeverisë që pritet në fund të javës, ndërsa masat do të hyjnë në fuqi të shtunën e ardhshme.

Disa shtete europiane kanë lehtësuar tashmë masat anti Covid, ndërsa fokusi është vendosur te vaksinimi i popullsisë.