Kanë kaluar tashmë dy vite nga zhdukja e 19-vjeçares shqiptare në Greqi, Artemis Vasili. Një dëshmi e rë duket se mund të ndryshoje të gjithë rrjedhën e kërkimeve.

Mediat greke kanë bërë me dije se një përson ka deklaruar se ka parë vajzën shqiptare në një qendër tregtare në Sudei.

Dwshmitarja ka thënë se Artemisa ishte e shoqëruar nga dy vajza të tjera dhe një burrë, dhe se e kishte dëgjuar të fliste shqip dhe anglisht. Në momentin që dështmitarja e ka indentifikuar ajo thotë se i është afruar për ta pyetur nëse është ajo por vajza është larguar me vrap.

Menjëherë pas ngjarjes dëshmitarja ka njoftuar prindërit e vajzës, të cilët janë nisur drejt Suedisë.

Ndërkohë autoritetet greke kanë nisur hetimet dhe kërkimet për të.