Hënat e reja përfaqësojnë fillime të reja dhe janë një kohë kryesore për shfaqjen dhe vendosjen e qëllimeve.

Hënat e reja në astrologji shënojnë fillimin e një cikli të ri hënor, dhe ndërsa mund të mos jeni në gjendje ta shihni hënën shumë qartë gjatë kësaj faze të hënë , energjia e saj është po aq e fuqishme sa çdo kohë tjetër të muajit.

Hëna e re e ardhshme po vjen më 1 prill në shenjën energjike dhe të zjarrtë të Dashit dhe po na kërkon të thërrasim udhëheqësit tanë të brendshëm. Hëna e re mars/prill 2022 do të na ndihmojë të shprehim më hapur dëshirat tona dhe të zotërojmë ndjenjat tona të vërteta.

Sido që të jetë, është një kohë e shkëlqyer për të gjithë që të përballen me frikën e tyre dhe të motivohen për të vrarë qëllimet e tyre.

Fakt argëtues: Hënat e reja do të jenë gjithmonë në të njëjtën shenjë të zodiakut në të cilën po udhëton dielli aktualisht. Për shembull, një hënë e re që bie gjatë sezonit të Luanit do të jetë gjithmonë në Luan. Kjo për shkak se hënat e reja ndodhin kur hëna përafrohet me Diellin në një aspekt lidhor (që do të thotë se të dy janë afër të njëjtës shkallë të së njëjtës shenjë zodiaku), dhe kjo shtrirje e favorshme sjell energjinë e potencialit, rritjes dhe mundësive të reja.