Katër qytetërime aliene ‘armiqësore’ që ndodhen në Rrugën e Qumështit, rrezikojnë Tokën.

Sipas një studiuesi, ato do të sulmonin planetin tonë nëse do të mundeshin.

Alberto Caballero, një student i doktoraturës në Universitetin e Vigos në Spanjë, vlerësoi përhapjen e qytetërimeve jashtëtokësore “dashakeqe”.

Ai postoi gjetjet e tij në fillim të këtij muaji në bazën e të dhënave të paraprintimit arXiv, raporton Live Science.

Punimi nuk është rishikuar nga astronomë të tjerë dhe është më shumë eksperiment i menduar sesa zbulim konkret.

Për kërkimin e tij, Caballero analizoi pushtimet njerëzore të vendeve të tjera gjatë 50 viteve të fundit.

Ai i aplikoi ato të dhëna për numrin e vlerësuar të “ekzoplaneteve” të banuara – ata jashtë Sistemit Diellor – në galaktikën tonë.

Sipas një studimi të vitit 2012, deri në 15,785 civilizime aliene ekzistojnë në miliona ekzoplanete në Rrugën e Qumështit.

Duke kombinuar frekuencën e konfliktit njerëzor me numrin e mundshëm të qytetërimeve të huaja, Caballero parashikoi se sa planetë armiqësor janë atje.

Ai u ul në katër, edhe pse ai pranon se llogaritja e tij në pjesën e pasme të zarfit ka disa të meta të mëdha.