Zjarri po merr permasa shume te medha.

Ne vendngjarje jane 40 forca zjarrefikese dhe efektiva nga Bashkia e Dropullit.

Shefi i zjarrefikesve te Dropullit Alqi Kosta, eshte shprehur, se ka kerkuar ndihme nga zjarrefikesit e Libohoves dhe Gjirokastres.

Nderkaq kryetari i Bashkise se Dropullit, Dhimiter Toli, ka kerkuar me urgjence nga Emergjencat Civile ne Tirane, helikopter per shuarjen e zjarrit te stermadh pasi eshte e pamundur te nderhyhet nga toka.

Deri me tani jane djegur 5 ha pyll drure te rrallë te llojit Prall dhe 10 ha kullota.