NASA ka paralajmëruar se disa asteroidë po i afrohen Tokës, ku përfshihet dhe një asteroid 190 metra i gjatë.

Muaji gusht duket si koha perfekte për vëzhguesit e qiellit për të parë yjet.

Ata do të mund të shohin shiun e meteorëve të Perseidit dhe supërhënë e fundit, si dhe shumë ngjarje të tjera të ardhshme që do t’i lënë ata të mahnitur.

Ndërsa këto janë kënaqësi në të shikuarit, ka objekte të tjera në qiell që përhapin tmerr.

Disa shkëmbinj hapësinor po fluturojnë në hapësirë, duke paraqitur një kërcënim të madh për Tokën.

Dy ditë më parë asteroidi gjigant 2022 OT1, 110 këmbë i gjërë, fluturoi i sigurt në një distancë prej 4.7 milionë kilometra nga Toka.

NASA thotë se asteroidët normalisht udhëtojnë rreth diellit, por mund të ndryshojnë shtigjet e tyre orbitave për shkak të forcës gravitacionale të planetëve, gjë që ndonjëherë mudn t’i bëjë ata të përplasen me veten e tyre.

Nga vëzhgimi i asteroideve NASA ka treguar se katër prej tyre do t’i ofrohen Tokës në ditë e ardhshëm.

Një nga asteroditët më të mëdhenj i quajtur 2022PC i cili do të ketë një largesë me planetin tonë prej 6.3 milionë kilometra do të ndodh më 18 gusht.

Është shumë më i madh se asteroidi që kaloi me shirita pranë Tokës dje.

Ai do të lëvizë me një shpejtësi prej 4.07 kilometra në sekondë.

Megjithatë, ka një tjetër ‘tmerr’ që po afrohet shumë më tepër se të gjithë këta asteroidë.

Më 16 gusht, shkëmbi hapësinor i vitit 2022 PË do t’i afrohet Tokkës me një distancë prej 529.000 kilometrash.

Distanca mesatare midis Tokës dhe Hënës është rreth 385,000 kilometra.

Megjithatë, është relativisht më i vogël se asteroidët e tjerë që po përgatiten të vizitojnë hapësirën e jashtme rreth Tokës.

NASA ka përmendur se është një asteroid 93 këmbë i gjerë.

Megjithatë, është relativisht më i vogël se asteroidët e tjerë që po përgatiten të vizitojnë hapësirën e jashtme rreth Tokës.

Paneli i NASA-s për Asteroid Watch monitoron asteroidët dhe kometat që i afrohen Tokës çdo ditë në një distancë relativisht të afërt për të zbuluar objekte potencialisht të rrezikshme për planetin.

Sipas informacioneve më të fundit, asteroidi 2022 0A4 i madhësisë së avionit po i afrohet Tokës sot me një shpejtësi prej 7.86 km/s./ Marrë nga journalbreak.com