Ndodhi edhe kjo, nje dashi eshte dënuar me tre vjet burg për vrasjen e një gruaje

Në maj, një dash pa emër u arrestua në Rumbek East County, Sudani Jugor, pas një sulmi të dhunshëm që çoi në vdekjen e një gruaje.

Sipas raporteve në Sudan Today, dashi goditi me kokë Adhieu Chaping në mënyrë të përsëritur. Chaping vdiq nga plagët.

Zëdhënësi i policisë së shtetit të Lakes, Mabor Makuac tha: “Roli ynë si polici është të ofrojmë siguri dhe luftime të ndara. Dashi u kap dhe aktualisht është nën paraburgim në një stacion policor të Maleng Agok Payam.”

“Pronari është i pafajshëm dhe dashi është ai që ka kryer krimin ndaj meriton të arrestohet dhe më pas çështja do të kalojë në gjykatën zakonore ku çështja mund të kalojë në mënyrë miqësore.” – shtoi ai.

Dashi do të kalojë tre vitet e ardhshme në një kamp ushtarak në selinë e kontesë Aduel në Lakes State.