Ministri grek i Shtetit, Stavros Papastavrou, ka takuar sot kryebashkiakun e zgjedhur të Himarës, Fredi Beleri, i cili ndodhet në burg prej datës 12 maj 2023, dy ditë para zgjedhjeve lokale, që i dhanë mandatin në qeli.

Takimit ka nisur në mesditë, në Burgun e Durrësit, ku ndodhet prej muajsh Beleri.

Vizita bëhet ne funksionin të gjyqit që do të bëhet nesër, për të shprehur edhe njëherë mbështetjen ndaj të bëhet nesër, për të shprehur edhe njëherë mbështetjen ndaj tij.

Sipas Prokurorisë, përgjimet e realizuara tregojnë se ai ka ofruar para në këmbim të votave në favor të tij.

Beleri ka hedhur poshtë akuzat dhe ka folur për një akt me sfond politik.

Kërkesat e tij të herëpasherëshme për ndryshimin e masës së sigurisë janë refuzuar nga të gjitha shkallët e gjyqësorit, të cilave ai u është drejtuar sërish me të njejtën kërkesë.

Arrestimi i tij ka acaruar dukshëm marrëdhëniet mes Tiranës dhe Athinës.

Kjo e fundit ka kërkuar lirimin e tij, me pretendimin se janë shkelur të drejtat e njeriut dhe ato të të pakicave, si dhe duke kërcënuar me bllokimin e rrugëtimit të Shqipërisë në procesin e anëtarësimit në Bashkimin Europian.